Thursday, December 1, 2016

Holidays with kdrama



Assalamualaikum. 

Tak banyak pun nak tukar. tukar-tukar warna je dengan header hhehehehe. i'm back! actually belum habis spm sebab tinggal subjek ICT tapi it's okay hihi. Btw aku dah edit semua section exchange linkies tu sebab aku dah lamaaaa sangat private kan blog. lemme know if you want to exchange ur link with me, okay.

So sempena holiday kali ni.

i cant decide if i want to kerja. tapi  of course akan cepat-cepat amik lesen kereta hehehe. jadi sementara ada masa terluang banyak ni ha, nah aku cadangkan sikit kdrama tengah meletops-letops kekekeke. sempena SPM dah habis kan HEHEHE (not really hahaha :p)

Image result for sweet stranger and me

1. Sweet Stranger and Me.

Cerita ni pasal pramugari yang dah nak kahwin, tapi terpaksa batalkan hasrat dia nak kahwin sebab bf dia curang. Dalam masa yg sama, mak dia meninggal. Ayah dia hilang (larikan diri). So tiba-tiba bila dia balik kampung..... ada sorang lelaki ni mengaku ayah tiri dia. Pramugari tu tak percaya lah sebab ayah tiri mendaaa yg sebaya camni. Tapi tuptaptuptap..... masing2 suka sama suka kehkehkeh cliche betul. 

----------------------------------------------------------

Image result for legend of the blue sea

2. Legend Of The Blue Sea

Haaa, cerita ni jangan cakaplah. Rating dia kemain lagi sebab ramai peminat Lee Min Ho hehehe. Aku bukan peminat dia, tapi jalan ceritanya memang best sebab tu lah aku tengok. Ceritanya pasal duyung ni tersuka kat lee min ho lepastu sanggup naik darat semata nak cari lee min ho. so lets find out if she succeed on finding her first love! 
                              
 

Cantik kan?


Dalam Legend Of the blue sea ni tak sangka dia macam ni kahkah 😂😂

------------------------------------------------------------------------------------


Image result for romantic doctor kim

3. Romantic Doctor Kim

Cerita ni pula sesuai dengan korang yang minat medic. Aku memang suka tengok cerita macam ni sebab kadang2 bagi motivation untuk diri sendiri. Tapi tulah dengan konfliks nya macam-macam lah jadinya. Doctor Kim ni pernah dianggap 'legendary surgeon'. Tapi disebabkan satu kesalahan dia masa bedah pesakit, dia hilang kerja. Orang anggap dia bedah manusia sebab dia gilakan pembedahan & dia physco.

- tujuan hiburan sahaja hehehehe. kawan aku yg tak minat kdrama pun terpengaruh dengan semua ni kekekeke okay till we meet again!


8 comments:

ANIS NABILAH said...

anis suka soo hyuk ngn young kwang tu sangat sangat ^^

Siti Syilah said...

Ya Allah. Samalah cuti ni pun kita layan kdrama, especially The Legend of The Blue Sea tu xD and taknaktry tengok Weighlifting Kim Bok Joo ke? Srs drama ni pun best!

Panda Lemas said...

Siti Syilah: Kita pun tengok cerita tuuuu Ya Allah best gilaaaa xD

Lenne Zulkiflly said...

legend of the blue sea best gila! lenne suka sebab that girl, she's hilarious haha

Lenne Zulkiflly

acik nadzirah said...

bestnya awak.khatam kdrama yea cuti cuti ni.
selamat berkdrama awak :)

Amira said...

Legend of the blue sea! Sebab cerita ini terminat dengan Lee Minho. Huhu ><

Aisya사쿠라♥ said...

iolls baru nak start marathon kdrama sementara dapat cuti kejap ni huehuehue

Ana Nur said...

Yg crita Lee Minho brlakon tu pun Nur tngok kt youtube hahaha. Hbis je spm, lyan cheer up (hero dia aduhmakaii) :D then dream high (ktiggalan zman haha) tu pun tk smpat hbiskn lgi 2 episode sbb krja.